Kam letos

22. ŠDB - HRASTNIK


24. 7. 2020 - 31. 7. 2020

   

Leto 2020 si bomo zapomnili po več stvareh, verjetno pa bo vsem ostal v spominu korona virus, ki je vplival tudi na spremenjen potek letošnje 22. Študentske delovne brigade. Največji študentski prostovoljni projekt bo potekal v občini Hrastnik, ki je dolina, objeta z zasavskim hribovjem in reko Savo v sredini. Prijave na letošnjo Študentsko delovno brigado ŠOUM, ki bo potekala od 24. do 31. julija 2020, so s tem odprte.

Vstopamo v 22. leto Študentske delovne brigade, največjega humanitarnega projekta Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Idejni vodja Zoran Kačičnik, ki nam še vedno pomaga in je tako rekoč desna roka pri organizaciji, se je leta 1999 po potresu v Bovcu odločil, da bo nabral ekipo pridnih študentov in odšel v občino prostovoljno pomagat. Od takrat naprej vsako leto nesebično pomagamo občinam, ki tako ali drugače potrebujejo pomoč.

Vsako leto izberemo občino na podlagi naravnih katastrof, demografske in socialne ogroženosti ter seveda pripravljenosti občine za sodelovanje. V vseh teh letih smo občino dobili brez problema, opažamo pa tudi, da je projekt postal prepoznaven po vsej Sloveniji in da nam ljudje čedalje bolj zaupajo, kar kaže povečano število zainteresiranih občin. Tako smo se odločili za kraj v Zasavju, v katerem bomo pustili posledice. Letos se bomo za 8 dni podali v Hrastnik.

Kraj se je razvil v zadnjih dveh stoletjih v večini zaradi rudnika in steklarstva, šteje približno 9200 prebivalcev in zajema 58,58 km2 površine. Značilnost tega kraja je hrast, saj so bili nekoč ti kraji bogati s hrastovimi gozdovi, v občinskem grbu pa to drevo predstavlja svetlo prihodnost in nadaljnji razvoj kraja, ki je zrastlo na črnih tleh (rudarstvo). Danes so sicer vrata rudnikov, kjer so proizvajali rjavi premog, zaprta, vendar stoletni duh rudarstva še vedno ostaja. Pridi na brigado in spoznaj trdo delo in Hrastnik tudi ti!

Z objavljenim imenom letošnje destinacije Študentske delovne brigade pa se odpirajo tudi prijave!

Postani študent brigadir!

 


Posledice so očitne! Že 22 let.

info: 031/ 210 252 (David)

Prijava

Kontakt

Študentska organizacija Univerze v Mariboru,
Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja študentov ŠOUM

Gosposvetska cesta 83,
2000 Maribor

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Telefon: 02 228 56 00

Vodja projekta (David Lukner): 031 210 252

© 2020 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM